A doua casă a Simonei

Adrian Țoca | 27 aprilie 2012

A doua casă a Simonei

Pentru Simona Halep, turneul de la Fes tinde să se transforme într-un mic paradis personal. Un singur meci o mai desparte pe româncă de a treia finală consecutivă, după cele din 2010, când Iveta Benesova i-a oprit visul, și 2011, când Alberta Brianti s-a opus. Simona a demonstrat că se simte excelent la Fes în sferturi, unde a spulberat-o, efectiv, pe Anabel Medina Garrigues, una dintre cele mai titrate jucătoare pe zgură ale actualei generații, în fapt, jucătoarea cu cele mai multe titluri pe această suprafață dintre cele active, 10 la număr. Dar Simo n-a ținut cont de asta, trecând în mare viteză, grație unui tenis excelent, de jucătoarea spaniolă, 6-2, 6-1, într-una dintre cele mai impresionante victorii ale anului pentru ea.

“Am jucat foarte bine azi. Ea e o jucătoare puternică, așa că mi-am propus doar să mă bucur de joc și să încerc să dau tot ce am mai bun. Ceea ce am și făcut. Îmi place mult acest turneu, sper să fac un alt meci bun și în semifinale”. 

În careul de ași, Simona o întâlnește azi pe surprinzătoarea olandeză Kiki Bertens, care nu mai câștigase niciun meci pe tabloul unui turneu WTA înainte de această săptămână, dar care, așa cum s-a tot întâmplat în 2012 prin circuitul feminin, a găsit ocazia ideală de a se afirma la turneul marocan. Halep a mai întâlnit-o o dată pe Bertens, în 2010, la un Challenger în Belgia, pe indoor hard, unde s-a impus cu 7-6, 6-2.

Din păcate, cealaltă româncă rămasă în turneu, Irina Begu, n-a reușit să meargă și ea în semifinale, cedând pentru prima oară în carieră la iberica Laura Pous Tio, 6-4, 6-1, cea pe care o învinsese la București, în finala BCR Ladies Open. Pous Tio o va întâlni în semifinale pe franțuzoaica Mathilde Johansson.

Simona Halep încă nu a reușit să spargă gheața în ceea ce privește primul ei titlu. Să sperăm că o va face la Fes, iar a treia încercare va fi  una cu noroc.

Sferturi de foc la Stuttgart

Puternicul turneu de la Stuttgart a adus în sferturi un mix foarte interesant de jucătoare. Pe de o parte, marile nume ale acestui an, Azarenka, Radwanska, Sharapova, pe de altă parte, două jucătoare din Germania care au explodat, pur și simplu, în 2012, Barthel și Kerber (6-1, 6-2 cu Wozniacki în turul anterior), plus alte trei jucătoare foarte redutabile, finalistele de la Roland Garros, Na Li și Sam Stosur, și campioana de la Wimbledon, Petra Kvitova. Meciurile sunt Azarenka – Barthel (a treia întâlnire a anului dintre cele două, ultima fiind acel thriller fantastic de la Indian Wells), Kerber – Kvitova, Radwanska – Li și Stosur – Sharapova (1-9 la meciuri directe).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi